Tuesday, May 18, 2010

Koska Suomessa? Ruotsin oikeuskansleri Lambertz otti kantaa: profeetta Muhammedista julkaistua pilakuvaa ei voi pitää yllytyksenä kansanryhmää vastaan

Koska Suomessa otetaan oikeusoppineiden, lehtineekereiden eri kansalaisten ja viranomaisten toimin avoimesti kantaa jumalanpilkkalainsäädännön kumoamiseksi?

Ruotsin oikeuskansleri Lambertz otti kantaa: "profeetta Muhammedista julkaistua pilakuvaa ei voi pitää yllytyksenä kansanryhmää vastaan", samoin: "Myös lausunnoille, jotka laaja yleisö voi käsittää vastenmielisiksi, täytyy antaa tilaa", sanoo oikeuskansleri kannanotossaan.

Suomessa ei tule selkeitä kannanottoja, ainoastaan airosta päähän jos yrittää keskustelua virittää

-----------------------

Ohessa uutislähde: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/1135218788224?ref=lk_hs_ul_1

HS-toimituksen kommunistinen retoriikka huomioikaa mm "äärioikeistolainen"-sanan käytön suhteen. Koska HS otsikoi ja käyttää termiä äärikommari, kommunistinen Neuvostoliitto, kommunistinen Ryssä jne vs natsi-Saksa terminologiansa vastapainoksi?

Venäjä varoittaa julkaisemisesta, Ruotsi sallisi

16.2.2006 8:36

Moskova, Tukholma. Venäjän kulttuuri- ja viestintäministeri Alexander Sokolov varoitti myöhään keskiviikkona maansa tiedotusvälineitä julkaisemasta uskontoja loukkaavaa materiaalia. Ministerin mukaan länsimaat ovat toimineet kömpelösti Muhammed-pilakuvien kanssa, eikä Venäjän tule seurata niiden esimerkkiä.

"Hallitus on valmis poistamaan luvat medioilta, jotka julkaisevat uskontoja loukkaavaa materiaalia", Sokolov sanoi uutistoimisto Ria-Novostille.

Profeetta Muhammedin pilakuvia ei ole toistaiseksi julkaistu Venäjällä.

Ruotsin oikeuskansleri katsoo sen sijaan, ettei profeetta Muhammedista julkaistua pilakuvaa voi pitää yllytyksenä kansanryhmää vastaan. Oikeuskansleri Göran Lambertz ottaa kantaa kuvaan, jonka pieni (HS:n kommaritoimittjien käyttämä termi: "äärioikeistolainen") puolue ruotsindemokraatit (sverigedemokraterna) julkaisi äskettäin lehdessään.

Kuvassa on mies, joka katsoo käsipeiliin. Peilikuvan miehen silmiä peittävät viivat, ja kuvatekstinä on "Islamilainen itsesensuuri".

Lambertz sanoo keskiviikkona antamassaan lausunnossa, että yllytys kansanryhmää vastaan sisältää yleensä uhkauksen tai väheksyvän näkemyksen jostakin väestönryhmästä. Hänen mukaansa lainsäädännöllä ei kuitenkaan pidä estää avointa keskustelua tai tiettyjen ilmiöiden arvostelua.

Myös lausunnoille, jotka laaja yleisö voi käsittää vastenmielisiksi, täytyy antaa tilaa, sanoo oikeuskansleri kannanotossaan.

----------------------------------------------------------------------------------

Koska annetaan tilaa maahanmuuttokriitikko ja islamkriitikko muhammed pilakuvataiteilija Seppo Lehdolle ja ajatuksilleen ilman kommunistitaustaisten toimittajien ja oikeushallinnossa loisivien ryssäläisten virkamiesten oikeusmurhakoneiston näytösoikeudenkäyntejä mm. apulaisvaltakunnansyyttäjä jorma kalske ja valtionsyyttäjäkoiransa mika illman?

-----------------------------------------------------------
Ruotsissa on jo herätty vaatimaan muutosta suhtautumisessä äärimuslimeihin:

Koska Suomessa noustaan puolustamaan ilmaisu- ja sananvapauttamme vaatien eroa valtionsyyttäjä mika illmanille ja esimiehensä apulaisvaltakunnansyyttäjä jorma kalskeelle?


--------------------------------------------------------------------------------------
Ohessa viimeisin uutispäivitys teemasta islam - ja sanavapautemme:

Uutislähteenä HS 18.5.2010

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Liberaalitoimittajat+nousivat+puolustamaan+Lars+Vilksi%C3%A4/1135256919035

Liberaalitoimittajat nousivat puolustamaan Lars Vilksiä

18.5.2010 13:02

Mikko Välimaa

Lars Vilks

Lars Vilks

Väittely Muhammed-pilakuviensa takia vainon kohteeksi joutuneen taideteoreetikon Lars Vilksin ympärillä kiihtyy Ruotsissa.

Mielipiteet jakava taitelija on saanut viime päivinä tukea sananvapautta korostavilta journalisteilta, joiden mukaan Ruotsin poliittinen johto ja valtaosa mediasta vähättelee Vilksiin kohdistuneita väkivaltaisia hyökkäyksiä.

Näkyvästi Vilksin kannalle asettautui maanantaina pääkirjoituksessaan riippumattomaton liberaalilehti Sydsvenskan, joka on aiemmin julkaissut myös Vilksin Muhammed-kuvan.

Lehti moitti nimeltä mainiten Ruotsin eturivin poliitikkoja siitä, että kukaan ei ole asettunut puolustamaan Vilksiä. Lehden mukaan Ruotsissa on käynnissä "ihmisjahti" ja hyökkäys sananvapautta vastaan, jossa Vilks edustaa kuvainnollisesti jokaista ruotsalaista.

"Me kaikki olemme larsvilksejä", lehti otsikoi pääkirjoituksensa.

Tiistaina samalla linjalla jatkoivat Axess- ja Magasinet-lehtien päätoimittajat puolueettomana pidetyn Dagens Nyheterin mielipidekirjoituksessa. He kummastelevat muun muassa Ruotsin julkaisijaliiton ja media-asiamies Yrsa Steniuksen Vilksiä kohtaan esittämää arvostelua.

Debattikirjoituksessa ihmetellään myös, miksi Uppsalan yliopisto reagoi laittamalla Vilksin luennointikieltoon sen jälkeen, kun taiteilijaa vastaan oli hyökätty yliopiston omalla yleisöluennolla.

Aiemmin Vilksin toiminnasta on käyty enemmän taide- kuin yleispoliittista keskustelua. Hänen Muhammed-piirroksensa on nähty esimerkkinä "huonosta taiteesta" tai moraalittomasta ilmaisusta, joka ei ansaitse sananvapauden suojaa ja jolle ei pitäisi suoda julkisuutta.

Yleisellä tasolla Vilksiä on syytetty rasismista. Hänen on tulkittu arvostelevan piirroksellaan muslimivähemmistöä, jolla ei ole omaa voimakasta ääntä julkisuudessa.

Julkaisijaliiton puheenjohtaja Ulrika Knutson on täsmentänyt, että samalla tavoin, kuin Vilksillä on oikeus mielipiteenvapauteen, on hänen

arvostelijoillaan oikeus kritisoida Vilksin ilmaisua.

Kovimmissa mediakommenteissa Vilks on nähty julkisuuden kipeänä taiteilijana, joka on saanut sitä mitä on tilannut.

Poliitikkojen kielenkantoja Vilks-väittelyssä on hillinnyt osaltaan tänä vuonna käytävät valtiopäivävaalit, joissa laitaoikeistolaiselle Ruotsidemokraateille on povattu isoa äänisaalista. Vilksin puolustaminen voitaisiin helposti tulkita myönnytykseksi laitaoikeistolle, jonka kanssa muut puolueet eivät suostu yhteistyöhön.

Vilks on itse sanoutunut irti laitaoikeiston poliittisista näkemyksistä ja korostanut olevansa ilmaisunrajoja koetteleva taitelija.

Vilks nousi otsikoihin vuonna 2007 kuvattuaan profeetta Muhammedia liikennettä ohjaavana koirana. Hän on viime kuukausina joutunut useiden väkivaltaisten hyökkäysten kohteeksi ja hänen talonsa on yritetty polttaa. Hyökkäyksistä epäillään nuoria muslimimiehiä.

-------------------------

Suomalainen somaliuteen ja islamilaisuuteen hurahtanut virkamies vihaa vain ja ainoastaan suomalaista.

Ottakaa te ajattelijat kantaa Suomen ja Ruotsin suhtautumisten erilaisuuteen pilakuvien suhteen?


Toisessa suvaitaan ja toisessa vankeutta ... kommarien hallitsema Yle-media ( stalinisti leena pakkanen ) ja Ylen Tohlopin punikkiyliopisto tampereen kommunismin pauloissa lilluvat niljakkeet ovat hiljaa ja raapivat kaljuuntuvaa piip-päätään ;).

Lähde keskustelu avauksiinne http://no-submission-in-front-of-islam.blogspot.com/

Kommentit tervetulleita blogiini

Seppo Lehto maahanmuutto- ja islamkriitikko sekä eurooppalaisen Muhammed pilakuvakilpailun järjestäjä

Osallistukaa kaikki 20.5.2010 pidettävään: Draw Muhammed päivään - Kiitos.
-------------

http://no-submission-in-front-of-islam.blogspot.com/


------------------------------------------------------